Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

“Toplumun Tüm Kesimlerine Sevgi ve Muhabbetle Yaklaşıyoruz”

Malatya (AA) - Anadolu Ajansı | 23.07.2024 - 12:41, Güncelleme: 23.07.2024 - 12:43
 

“Toplumun Tüm Kesimlerine Sevgi ve Muhabbetle Yaklaşıyoruz”

Yeşilyurt Belediyesi, konteyner kentte aşure etkinliği düzenledi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki etkinlikte, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttıklarını belirterek, toplumsal dayanışma ve paylaşma ruhuna katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Birlik ve beraberliğin önemini aktaran Geçit, şunları kaydetti: "Bugün Gazze'de, Doğu Türkistan'da ve nice mazlum ve mahzun coğrafyalarda yaşanan sıkıntılar  Kerbela'da yaşanan zulmün yankısını taşımaktadır. Yaşanan bu acı olaylar karşısında anlıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde zulme karşı direnmek çok önemlidir. Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure günü, birlik ve beraberliği perçinleyerek, paylaşmanın, komşuluk ilişkilerinin ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini bizlere hatırlatmaktadır. Bu mübarek günü birlik ve beraberlik ruhuyla kutluyor, geleneklerimizi yaşatmak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz." Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak da aşurenin, kültürün, geleneklerin ve birliğin sembolü olduğunu belirterek, konteyner kentte bu manevi atmosferi hep birlikte yaşadıklarını kaydetti. Etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi.
Yeşilyurt Belediyesi, konteyner kentte aşure etkinliği düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki etkinlikte, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttıklarını belirterek, toplumsal dayanışma ve paylaşma ruhuna katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Birlik ve beraberliğin önemini aktaran Geçit, şunları kaydetti:

"Bugün Gazze'de, Doğu Türkistan'da ve nice mazlum ve mahzun coğrafyalarda yaşanan sıkıntılar  Kerbela'da yaşanan zulmün yankısını taşımaktadır. Yaşanan bu acı olaylar karşısında anlıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde zulme karşı direnmek çok önemlidir. Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure günü, birlik ve beraberliği perçinleyerek, paylaşmanın, komşuluk ilişkilerinin ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini bizlere hatırlatmaktadır. Bu mübarek günü birlik ve beraberlik ruhuyla kutluyor, geleneklerimizi yaşatmak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz."

Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak da aşurenin, kültürün, geleneklerin ve birliğin sembolü olduğunu belirterek, konteyner kentte bu manevi atmosferi hep birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi.

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.