Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
mhp yeni yıl mesajı

Unutkanlığın psikolojik sebeplerine dikkat!

Sağlık (İLKHA) - İlke Haber Ajansı | 12.01.2025 - 09:29, Güncelleme: 12.01.2025 - 09:29
 

Unutkanlığın psikolojik sebeplerine dikkat!

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, unutkanlığın yalnızca biyolojik değil, aynı zamanda psikolojik nedenlere de bağlı olabileceğini belirtti.
Stres, kaygı, üzüntü, uyku sorunları ve yaşamın olumsuz koşulları gibi faktörlerin unutkanlık üzerinde ciddi etkileri olabileceğini vurguladı. Özellikle gençlerde artan unutkanlık vakalarının, çoğunlukla yüksek stres düzeylerinden kaynaklandığını ifade etti. Günlük hayatın yoğun temposu, iş ve aile baskısı, ilişkilerdeki sorunlar gibi etkenlerin, kişinin sürekli stres altında kalmasına yol açtığını belirten Üçyıldız, stresin beynin bilgiyi işleme ve depolama kapasitesini olumsuz etkileyerek unutkanlık oluşturduğunu söyledi. Ayrıca yetersiz ve kalitesiz uykunun depresyon, üzüntü ve odaklanma sorunlarına neden olarak unutkanlığı artırabileceğini ifade etti. Unutkanlığın hayatı olumsuz etkileyebileceğine dair belirtileri sıralayan Üçyıldız, sıkça yapılan işleri yaparken zorluk yaşamak, özel günleri hatırlayamamak, sohbet sırasında ne konuştuğunu unutmak gibi durumların ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Özellikle tekrarlayan ve şiddetli unutkanlık durumlarında uzman desteği almanın önemine dikkat çekti. Üçyıldız, unutkanlıkla başa çıkabilmek için stres yönetimi, düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve egzersizin önemini vurguladı. Modern yaşamın getirdiği unutkanlık sorununu hafifletmek için bu yöntemlerin etkili olabileceğini, ancak belirtilerin devam etmesi durumunda profesyonel yardım alınması gerektiğini hatırlattı. (İLKHA)  
Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, unutkanlığın yalnızca biyolojik değil, aynı zamanda psikolojik nedenlere de bağlı olabileceğini belirtti.

Stres, kaygı, üzüntü, uyku sorunları ve yaşamın olumsuz koşulları gibi faktörlerin unutkanlık üzerinde ciddi etkileri olabileceğini vurguladı. Özellikle gençlerde artan unutkanlık vakalarının, çoğunlukla yüksek stres düzeylerinden kaynaklandığını ifade etti.

Günlük hayatın yoğun temposu, iş ve aile baskısı, ilişkilerdeki sorunlar gibi etkenlerin, kişinin sürekli stres altında kalmasına yol açtığını belirten Üçyıldız, stresin beynin bilgiyi işleme ve depolama kapasitesini olumsuz etkileyerek unutkanlık oluşturduğunu söyledi. Ayrıca yetersiz ve kalitesiz uykunun depresyon, üzüntü ve odaklanma sorunlarına neden olarak unutkanlığı artırabileceğini ifade etti.

Unutkanlığın hayatı olumsuz etkileyebileceğine dair belirtileri sıralayan Üçyıldız, sıkça yapılan işleri yaparken zorluk yaşamak, özel günleri hatırlayamamak, sohbet sırasında ne konuştuğunu unutmak gibi durumların ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Özellikle tekrarlayan ve şiddetli unutkanlık durumlarında uzman desteği almanın önemine dikkat çekti.

Üçyıldız, unutkanlıkla başa çıkabilmek için stres yönetimi, düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve egzersizin önemini vurguladı. Modern yaşamın getirdiği unutkanlık sorununu hafifletmek için bu yöntemlerin etkili olabileceğini, ancak belirtilerin devam etmesi durumunda profesyonel yardım alınması gerektiğini hatırlattı. (İLKHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.