Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Bayram Mesajı Kule

Anne-Çocuk Etkinlikleri Renkli Anlara Sahne Oldu

Kültür ve Sanat (BÜLTEN) - Bülten | 20.10.2024 - 12:57, Güncelleme: 20.10.2024 - 12:57
 

Anne-Çocuk Etkinlikleri Renkli Anlara Sahne Oldu

Deniz Kitapevleri XL şubesinde gerçekleştirilen Anne-Çocuk Boyama Etkinliği ve Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın masal dinletisi, çocuklara yaratıcılık ve sosyal beceriler kazandırdı.
Deniz Kitapevleri XL şubesinde hafta sonu etkinlikleri dolu dolu geçti. Bu haftaki programda, Anne-Çocuk Boyama Etkinliği ve Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın katılımıyla bir masal dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlikler, çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve ebeveynleriyle kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla düzenlendi. Yazar Nilüfer Zontul Aktaş, masal dinletisi öncesinde yaptığı konuşmada, anne-çocuk ilişkisinin önemine vurgu yaptı: “Çocuğun tüm gelişim alanlarının şekillenmesinde en önemli varlık annedir. Annesiyle güvenli, sevgi ve saygı temelli bir ilişki kuran kişi, ruhsal açıdan daha sağlıklı bir birey olur,” dedi. Daha sonra dinletide doğaçlama masallar anlatarak çocukların hayal dünyasına yolculuk yaptırdı. Anne-Çocuk Boyama Etkinliği hakkında bilgi veren Resim Öğretmeni Zeliha Sönmez, “Çocuklarımız sosyalleşebiliyorlar ve kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Ebeveynlerin katılımıyla, çocuklar arasında empati kurma fırsatı doğuyor. Veli, kendini çocuğun yerine koyarken, çocuk da velinin yerine geçerek karşılıklı anlama yoluna gidiyor,” açıklamasında bulundu. Sönmez, etkinliğin çocukların ruhsal ve motor gelişimlerine sağladığı katkıları da vurgulayarak, “Boyama, hem psikolojik anlamda iyileştirici bir etki sağlıyor hem de ince ve kaba motor gelişimlerine destek oluyor. Çocuklarımızın sevdikleri aktivitelerde yer almasını sağlamak, onların gelişimleri için büyük önem taşıyor,” dedi. Bu tür etkinliklerin, aile içindeki bağları güçlendirmesi ve çocukların gelişimlerine katkıda bulunması açısından büyük bir fırsat sunduğu ifade edildi. Özellikle ebeveynlerle geçirilen kaliteli zamanın, çocuklar için en temel ihtiyaç olduğu vurguladı” Etkinliğe katılan Çamlıca Minika ve Serra Kids öğrenci ve velileri bir sonraki buluşmayı sabırsızlıkla beklediklerini iletirken bu güzel durum Malatya’da güzel şeyler oluyor düşüncesine akıllara getirdi.
Deniz Kitapevleri XL şubesinde gerçekleştirilen Anne-Çocuk Boyama Etkinliği ve Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın masal dinletisi, çocuklara yaratıcılık ve sosyal beceriler kazandırdı.

Deniz Kitapevleri XL şubesinde hafta sonu etkinlikleri dolu dolu geçti. Bu haftaki programda, Anne-Çocuk Boyama Etkinliği ve Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın katılımıyla bir masal dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinlikler, çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve ebeveynleriyle kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla düzenlendi.

Yazar Nilüfer Zontul Aktaş, masal dinletisi öncesinde yaptığı konuşmada, anne-çocuk ilişkisinin önemine vurgu yaptı: “Çocuğun tüm gelişim alanlarının şekillenmesinde en önemli varlık annedir. Annesiyle güvenli, sevgi ve saygı temelli bir ilişki kuran kişi, ruhsal açıdan daha sağlıklı bir birey olur,” dedi. Daha sonra dinletide doğaçlama masallar anlatarak çocukların hayal dünyasına yolculuk yaptırdı.

Anne-Çocuk Boyama Etkinliği hakkında bilgi veren Resim Öğretmeni Zeliha Sönmez, “Çocuklarımız sosyalleşebiliyorlar ve kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Ebeveynlerin katılımıyla, çocuklar arasında empati kurma fırsatı doğuyor. Veli, kendini çocuğun yerine koyarken, çocuk da velinin yerine geçerek karşılıklı anlama yoluna gidiyor,” açıklamasında bulundu. Sönmez, etkinliğin çocukların ruhsal ve motor gelişimlerine sağladığı katkıları da vurgulayarak, “Boyama, hem psikolojik anlamda iyileştirici bir etki sağlıyor hem de ince ve kaba motor gelişimlerine destek oluyor. Çocuklarımızın sevdikleri aktivitelerde yer almasını sağlamak, onların gelişimleri için büyük önem taşıyor,” dedi. Bu tür etkinliklerin, aile içindeki bağları güçlendirmesi ve çocukların gelişimlerine katkıda bulunması açısından büyük bir fırsat sunduğu ifade edildi. Özellikle ebeveynlerle geçirilen kaliteli zamanın, çocuklar için en temel ihtiyaç olduğu vurguladı”

Etkinliğe katılan Çamlıca Minika ve Serra Kids öğrenci ve velileri bir sonraki buluşmayı sabırsızlıkla beklediklerini iletirken bu güzel durum Malatya’da güzel şeyler oluyor düşüncesine akıllara getirdi.

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.