Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Bayram Mesajı Kule

Antep Yöresel

Kültür ve Sanat (BÜLTEN) - Bülten | 25.06.2024 - 14:43, Güncelleme: 25.06.2024 - 14:43
 

Antep Yöresel

Ülkemizin her bölgesinin kendine özgü yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Gaziantep ilimizin de dünyaca tanınan ve damakları şenlendiren lezzetleri bulunmaktadır.
Bu yazımızda Antep yöresel ürünlerimize yer vereceğiz. Gaziantep şehrimiz, UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilerek lezzetler konusunda dünya çapında tescillenmiştir. Bu lezzetleri oluşturan sayısız besin bulunmaktadır. Bir sonraki başlıklarımızda en ünlü Antep yöresel ürünlerini ele alacağız.   Antep Fıstığı Gaziantep şehrimizin adı geçtiğinde ilk akla gelene yöresel ürünlerin başında Antep fıstığı gelmektedir. Gaziantep şehrimizden tüm dünyaya ihraç edilen bu fıstık, yüksek kalitesi ve kendine özgü tadıyla damaklara yer edinmektedir. Antep fıstığından elde edebileceğiniz birçok tarif bulunmaktadır. Fıstık ezmesi elde edebilir, çikolata ve tatlı yapımlarında kullanabilirsiniz. Kurutmalık Sebzeler Gaziantep’in güneşli iklimi ve lezzetli sebzelerinin harmanlanmasından ortaya çıkan kurutmalık sebzelerin mutlaka tadına bakmalısınız. Kış aylarında lezzetini kaybetmemiş sebzeler istiyorsanız kurutmalıklar tam da sizler için! Antep patlıcanı, biberi, domatesi ve kabağı; güneşte kurutularak kıvamında lezzetler elde edilir. Antep Kebabı Sadece kuruyemiş ya da kurutmalıklar açısından değil aynı zamanda yemek kültürü olarak da Gaziantep ilimiz dünyada ses getirmekte. Antep kebabı, kuzu etinin özel baharatlar ile harmanlanmasıyla mangalda pişirilen bir yemektir. Domates, biber ve soğanla servis edilerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.  Yöresel Antep Salçası Salça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Hemen hemen her yemeğe dâhil edilir. Gaziantep yöresine ait salçanın verdiği aromayı ve lezzeti mutlaka yemeklerinizle birleştirmelisiniz. Yapım aşamasında kullanılan doğal sebzeler ve baharatlardan dolayı unutamayacağınız bir lezzet tadacaksınız.  Besin değeri açısından oldukça zengindir. Antioksidan ve C vitamini sayesinde insan vücudu için oldukça faydalı bileşenler içerir. Baklava Bu yazımızda dünyaca ünlü ve ülkemizi her ülkede temsil eden baklavaya yer vermeden geçemeyiz. Gaziantep, baklavanın merkezi olarak ülkemizde bilinmektedir. İnce yufka katlarının Antep fıstığı ile birleşmesinden ortaya çıkan bu tatlı, dünyanın bayıldığı bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Antep Peyniri Kahvaltılıklar söz konusu olduğunda Gaziantep’in yöresel ürünleri yine karşımıza çıkmaktadır. Antep peyniri, hem kahvaltıların hem de böreklerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Protein, kalsiyum açısından oldukça zengindir. Dinlendirilerek mayalanan bu peynir, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Söz konusu Gaziantep ilimize ait yöresel ürünler olduğunda bitmek bilmeyen lezzetler sıralanır. Bu yöresel ürünlerin çeşitliliği, aynı zamanda Gaziantep’in yöresel, kültürel zenginliklerini de yansıtmaktadır. Doğal yöntemlerle üretilen ve bu lezzetlere bir an önce sofralarınızda yer vermelisiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın! https://meraykuruyemis.com.tr/
Ülkemizin her bölgesinin kendine özgü yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Gaziantep ilimizin de dünyaca tanınan ve damakları şenlendiren lezzetleri bulunmaktadır.

Bu yazımızda Antep yöresel ürünlerimize yer vereceğiz. Gaziantep şehrimiz, UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilerek lezzetler konusunda dünya çapında tescillenmiştir. Bu lezzetleri oluşturan sayısız besin bulunmaktadır. Bir sonraki başlıklarımızda en ünlü Antep yöresel ürünlerini ele alacağız.  

Antep Fıstığı

Gaziantep şehrimizin adı geçtiğinde ilk akla gelene yöresel ürünlerin başında Antep fıstığı gelmektedir. Gaziantep şehrimizden tüm dünyaya ihraç edilen bu fıstık, yüksek kalitesi ve kendine özgü tadıyla damaklara yer edinmektedir. Antep fıstığından elde edebileceğiniz birçok tarif bulunmaktadır. Fıstık ezmesi elde edebilir, çikolata ve tatlı yapımlarında kullanabilirsiniz.

Kurutmalık Sebzeler

Gaziantep’in güneşli iklimi ve lezzetli sebzelerinin harmanlanmasından ortaya çıkan kurutmalık sebzelerin mutlaka tadına bakmalısınız. Kış aylarında lezzetini kaybetmemiş sebzeler istiyorsanız kurutmalıklar tam da sizler için! Antep patlıcanı, biberi, domatesi ve kabağı; güneşte kurutularak kıvamında lezzetler elde edilir.

Antep Kebabı

Sadece kuruyemiş ya da kurutmalıklar açısından değil aynı zamanda yemek kültürü olarak da Gaziantep ilimiz dünyada ses getirmekte. Antep kebabı, kuzu etinin özel baharatlar ile harmanlanmasıyla mangalda pişirilen bir yemektir. Domates, biber ve soğanla servis edilerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. 

Yöresel Antep Salçası

Salça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Hemen hemen her yemeğe dâhil edilir. Gaziantep yöresine ait salçanın verdiği aromayı ve lezzeti mutlaka yemeklerinizle birleştirmelisiniz. Yapım aşamasında kullanılan doğal sebzeler ve baharatlardan dolayı unutamayacağınız bir lezzet tadacaksınız.  Besin değeri açısından oldukça zengindir. Antioksidan ve C vitamini sayesinde insan vücudu için oldukça faydalı bileşenler içerir.

Baklava

Bu yazımızda dünyaca ünlü ve ülkemizi her ülkede temsil eden baklavaya yer vermeden geçemeyiz. Gaziantep, baklavanın merkezi olarak ülkemizde bilinmektedir. İnce yufka katlarının Antep fıstığı ile birleşmesinden ortaya çıkan bu tatlı, dünyanın bayıldığı bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Antep Peyniri

Kahvaltılıklar söz konusu olduğunda Gaziantep’in yöresel ürünleri yine karşımıza çıkmaktadır. Antep peyniri, hem kahvaltıların hem de böreklerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Protein, kalsiyum açısından oldukça zengindir. Dinlendirilerek mayalanan bu peynir, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacaktır.

Söz konusu Gaziantep ilimize ait yöresel ürünler olduğunda bitmek bilmeyen lezzetler sıralanır. Bu yöresel ürünlerin çeşitliliği, aynı zamanda Gaziantep’in yöresel, kültürel zenginliklerini de yansıtmaktadır. Doğal yöntemlerle üretilen ve bu lezzetlere bir an önce sofralarınızda yer vermelisiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın! https://meraykuruyemis.com.tr/

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.