Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
mhp yeni yıl mesajı

Akbulut, Dünyanın En İyi Akademisyenleri Listesinde

Malatya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2023 - 13:45, Güncelleme: 26.10.2023 - 17:11
 

Akbulut, Dünyanın En İyi Akademisyenleri Listesinde

Stanford Üniversitesi’ Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları “listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesinde Prof. Dr. Sami Akbulut ‘da bulunuyor.
Stanford Üniversitesi ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesinde Prof. Dr. Sami Akbulut‘da bulunuyor. Akbulut, “Malatya’mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya’yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız’’ dedi. Fırat Üniversitesinin bilimsel çalışma anlamında İnönü Üniversitesinin önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Akbulut, ’’ Daha önceki yıllarda bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri üretimi açısından İnönü Üniversitesinin Fırat Üniversitesinin önünde yer alıyordu ancak son yıllarda Stanford’un listelerinden de anlaşılacağı üzere Fırat Üniversitesinin bilimsel açıdan daha fazla öne çıktığı ve hatta ülkenin bir çok köklü üniversitesinin bile önüne geçtiği görülmektedir. Fırat Üniversitesinin bu çıkışı bölge açısından gurur verici bir gelişme ancak Malatya’yı seven bir akademisyen olarak İnönü Üniversitesi perspektifinden baktığımda üzüntü verici bir durum. Bu sonuçlar İnönü Üniversitesi akademisyenlerinin akademik çalışmalar üretme ve bunları saygın dergilerde yayınlama konusunda beklentilerimizin altında kaldığının indirekt bir göstergesidir. Yani bizler Malatya’mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya’yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız’’ ifadelerini kullandı. Kollektif çalışmanın önemine vurgu yapan Akbulut, “Benim bireysel olarak bir şeyler yapmam tek başına bir şey ifade etmiyor. Kollektif çalışmalı ve üniversitemizi hak ettiği seviyeye getirmeliyiz. Bunun yegâne yolu Malatya’yı seven ve liyakatli kadroların üniversiteye kazandırılmasından geçer. Allah’ın izniyle liyakatli kadrolarla bunu yakında başaracağız ve hep beraber hem şehrimizi hem de ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edeceğiz. Türkiye’de 200’den fazla üniversite bulunmakta ve İnönü Üniversitesi 1975 yılında kuruldu ve ülkemizde kurulan 14. üniversite olma özelliği taşıyor. Bu kadar köklü bir üniversitenin daha iyi yerlere gelmesini çok isterim’’ diye konuştu.
Stanford Üniversitesi’ Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları “listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesinde Prof. Dr. Sami Akbulut ‘da bulunuyor.

Stanford Üniversitesi ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesinde Prof. Dr. Sami Akbulut‘da bulunuyor. Akbulut, “Malatya’mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya’yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız’’ dedi.

Fırat Üniversitesinin bilimsel çalışma anlamında İnönü Üniversitesinin önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Akbulut, ’’ Daha önceki yıllarda bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri üretimi açısından İnönü Üniversitesinin Fırat Üniversitesinin önünde yer alıyordu ancak son yıllarda Stanford’un listelerinden de anlaşılacağı üzere Fırat Üniversitesinin bilimsel açıdan daha fazla öne çıktığı ve hatta ülkenin bir çok köklü üniversitesinin bile önüne geçtiği görülmektedir. Fırat Üniversitesinin bu çıkışı bölge açısından gurur verici bir gelişme ancak Malatya’yı seven bir akademisyen olarak İnönü Üniversitesi perspektifinden baktığımda üzüntü verici bir durum. Bu sonuçlar İnönü Üniversitesi akademisyenlerinin akademik çalışmalar üretme ve bunları saygın dergilerde yayınlama konusunda beklentilerimizin altında kaldığının indirekt bir göstergesidir. Yani bizler Malatya’mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya’yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Kollektif çalışmanın önemine vurgu yapan Akbulut, “Benim bireysel olarak bir şeyler yapmam tek başına bir şey ifade etmiyor. Kollektif çalışmalı ve üniversitemizi hak ettiği seviyeye getirmeliyiz. Bunun yegâne yolu Malatya’yı seven ve liyakatli kadroların üniversiteye kazandırılmasından geçer. Allah’ın izniyle liyakatli kadrolarla bunu yakında başaracağız ve hep beraber hem şehrimizi hem de ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edeceğiz. Türkiye’de 200’den fazla üniversite bulunmakta ve İnönü Üniversitesi 1975 yılında kuruldu ve ülkemizde kurulan 14. üniversite olma özelliği taşıyor. Bu kadar köklü bir üniversitenin daha iyi yerlere gelmesini çok isterim’’ diye konuştu.

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.