Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Bayram Mesajı Kule

Ağbaba 'Ağaçlar Kuruyunca mı Suyu Vereceksiniz?'

Malatya (Haber Merkezi) - Haber Merkezi | 07.07.2023 - 15:31, Güncelleme: 07.07.2023 - 15:31
 

Ağbaba 'Ağaçlar Kuruyunca mı Suyu Vereceksiniz?'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 5-10 gün daha su verilmezse on binlerce kayısı ağacının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Liyakatsizlik, plansızlık ve vurdumduymazlık Malatya’yı rehin almış durumda” dedi. “LİYAKATSİZLİK , PLANSIZLIK VE VURDUMDUYMAZLIK MALATYA’YI REHİN ALDI” 6 Şubat depremlerinde Sultansuyu ve Sürgü Barajları ve bu barajların sulama kanallarının hasar görmesinin ardından bakım ve onarım çalışmalarının yavaş gitmesi nedeniyle Malatya’nın kayısı deposu Akçadağ ile Doğanşehir’de kayısı ağaçları ve diğer tarım ürünleri ciddi risk ile karşı karşıya kaldı. MALATYA’NIN MEYVE AMBARI KADERİNE TERK EDİLDİ Üreticinin ödemeleri 1 gün gecikince icra işlemi başlatan kurumların aylardır su kanallarının tamiratını yapamamasının düşündürücü olduğunu kaydeden Ağbaba Doğanşehir ve Akçadağ’da binlerce kayısı üreticisinin isyan noktasına geldiğini belirterek; “Deprem bahane edilerek bugüne kadar bakım ve onarımların yapılmaması önlenemez ve geri dönüşü olmayan kayıpları beraberinde getirecek. Sadece kayısı ağaçları değil, kiraz, ayçiçeği, mısır, çilek üreticileri de ne yapacağını kara kara düşünüyor. Üreticiler nereye başvuru yapsa elleri boş dönüyor. DSİ ve sulama birlikleri eliyle Malatya’nın meyve ambarı olan bölgeler göz göre göre kaderine terk ediliyor” dedi. HER BAHÇEYE SONDAJ MI VURULSUN? Ağbaba, normal şartlarda haziran ayında birinci sulamanın yapılması gerektiğini belirten üreticilerin temmuz ayında halen ağaçlarını sulayamadıklarını kaydederek “sulama sezonunda tadilat yapılması nedeniyle ağaçlarına su veremeyen üreticiler tepkililer. ‘Üreticiler her bahçeye sondaj mı vuralım? DSİ bugün su vermeyecekse ne zaman verecek? ‘diye soruyor. 5-10 gün daha su verilmezse ağaçlar gelecek yıl meyve veremeyecek,  Sulama Ağustos ayına kalırsa ağaçlar kurumayla ile karşı karşıya kalacak. Bir taraftan deprem ile evleri başlarına  yıkılan üreticiler don, dolu, şiddetli fırtına ve yağış ile ürünlerini kaybettiler. Şimdi de ağaçlarını sulayamadıkları için gelecek yıllar için kaygılanmaya başladılar. Liyakatsizlik ,plansızlık ve vurdumduymazlık Malatya’yı rehin almış durumda. AKP’nin Malatya’yı  cezalandırmasına artık son verilmelidir. DSİ ve sulama birliklerine personel ve araç takviyesi yapılarak bakım onarım işleri derhal bitirilmeli, sorun daha fazla büyümeden çözülmelidir” ifadelerini kullandı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 5-10 gün daha su verilmezse on binlerce kayısı ağacının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Liyakatsizlik, plansızlık ve vurdumduymazlık Malatya’yı rehin almış durumda” dedi.

“LİYAKATSİZLİK , PLANSIZLIK VE VURDUMDUYMAZLIK MALATYA’YI REHİN ALDI”

6 Şubat depremlerinde Sultansuyu ve Sürgü Barajları ve bu barajların sulama kanallarının hasar görmesinin ardından bakım ve onarım çalışmalarının yavaş gitmesi nedeniyle Malatya’nın kayısı deposu Akçadağ ile Doğanşehir’de kayısı ağaçları ve diğer tarım ürünleri ciddi risk ile karşı karşıya kaldı.

MALATYA’NIN MEYVE AMBARI KADERİNE TERK EDİLDİ

Üreticinin ödemeleri 1 gün gecikince icra işlemi başlatan kurumların aylardır su kanallarının tamiratını yapamamasının düşündürücü olduğunu kaydeden Ağbaba Doğanşehir ve Akçadağ’da binlerce kayısı üreticisinin isyan noktasına geldiğini belirterek; “Deprem bahane edilerek bugüne kadar bakım ve onarımların yapılmaması önlenemez ve geri dönüşü olmayan kayıpları beraberinde getirecek. Sadece kayısı ağaçları değil, kiraz, ayçiçeği, mısır, çilek üreticileri de ne yapacağını kara kara düşünüyor. Üreticiler nereye başvuru yapsa elleri boş dönüyor. DSİ ve sulama birlikleri eliyle Malatya’nın meyve ambarı olan bölgeler göz göre göre kaderine terk ediliyor” dedi.

HER BAHÇEYE SONDAJ MI VURULSUN?

Ağbaba, normal şartlarda haziran ayında birinci sulamanın yapılması gerektiğini belirten üreticilerin temmuz ayında halen ağaçlarını sulayamadıklarını kaydederek “sulama sezonunda tadilat yapılması nedeniyle ağaçlarına su veremeyen üreticiler tepkililer. ‘Üreticiler her bahçeye sondaj mı vuralım? DSİ bugün su vermeyecekse ne zaman verecek? ‘diye soruyor. 5-10 gün daha su verilmezse ağaçlar gelecek yıl meyve veremeyecek,  Sulama Ağustos ayına kalırsa ağaçlar kurumayla ile karşı karşıya kalacak. Bir taraftan deprem ile evleri başlarına  yıkılan üreticiler don, dolu, şiddetli fırtına ve yağış ile ürünlerini kaybettiler. Şimdi de ağaçlarını sulayamadıkları için gelecek yıllar için kaygılanmaya başladılar. Liyakatsizlik ,plansızlık ve vurdumduymazlık Malatya’yı rehin almış durumda. AKP’nin Malatya’yı  cezalandırmasına artık son verilmelidir. DSİ ve sulama birliklerine personel ve araç takviyesi yapılarak bakım onarım işleri derhal bitirilmeli, sorun daha fazla büyümeden çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmalatya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.