“Eğitimde fırsat eşitliği sadece lafta kalıp temizlikte bile eşitlik sağlanamıyor”

Gaspak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Okullarımız yeni eğitim öğretim yılına açılalı iki hafta olmasına rağmen ne temizlik personeli ne de güvenlik görevlisi görevlendirilmemiştir. Temizlik personeli olmayan bir okul nasıl düşünülebilir, bakanlık ve müdürlüklerin bir tenefüste yüzlerce öğrencinin kullandığı lavabo wc gibi alanların ne halde olduklarından haberi yok mu acaba. Tasarruf tedbirleri adı altında yapılan bu uygulama çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Tasarruf edilecek en son kurumun okullarımız olması gerekirken bu yapılanların kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Türkiye Yüzyılı Maarif modeli diye başladığımız yeni eğitim öğretim döneminde gelebildiğimiz nokta okulların temizlik gibi temel gereksinimlerini dahi karşılayamıyor olmasıdır.  Her geçen gün kaliteli ve nitelikli eğitimden uzaklaşan devlet okullarımız artık temizliği de ikinci plana atmaktadır.

Bulunan çözüm önerisi ise İUP (işgücü uyum programı) haftada 3 gün yarı zamanlı çalışacak karşılığında aylık 8,447 lira alacak sigortası olmayacak tabiri caizse köleler aranarak çözüm bulunmaya çalışılmaktadır. Ancak şaka olabilecek bu uygulama hiçbir yaraya merhem olmaz. Okul idarecileri velilerden bağış isteyerek  bu sorunu gidermeye çalışmaktadır. İmkanı olan okulu temizletiyor, olmayan yoksul mahallelerdeki okullar ise bundan mahrum kalıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sadece lafta kalıp temizlikte bile eşitlik sağlanamıyor.

Çözüm bulmak için tifo dizanteri kolera vb salgın hastalıkların yayılması mı beklenmektedir? Çocuklarımızın hasta olması mı beklenmektedir? İtibardan yapılmayan tasarruf neden okullarımızda yapılıyor ve çocuklarımızın sağlığı tehlikeye atılıyor? Çocuklarımızın okullardan kapacağı bir hastalığın vebalini kim verecek? Bakanlık ve müdürlüklerin bir an önce okullarımızdaki hijyen konusuna kalıcı çözümler bulması gerekmektedir."